ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetMinkfup. Er kronjuvelen i fødevareklyngen pilrådden?

Minkfup. Er kronjuvelen i fødevareklyngen pilrådden?

-

mishandlet mink

– Det har længe været kendt, at nogle af kineserne har snydt lidt, når der skulle betales told på minkskind til Kina. På den måde har de kunne give lidt mere for skindene.

Sådan udtaler en minkavler sig til Skive Folkeblad. Siger han ikke indirekte, at danske minkavlere har snydt den kinesiske befolkning for toldindtægter og selv stukket  pengene i lommen?
Direktøren for det landmandsejede Copenhagen Fur siger kryptisk:

-I Kina er skattevæsenet præget af mange tilfældigheder, og der er ingen regnskaber, som vi kender det i Danmark.

hmm, regnskaber, hvem spørger efter dem? Det er vel minkeksportørerne fra Danmark, der skal stå til regnskab for deres varer, og i Danmark har vi da regnskaber. Siger direktøren indirekte ikke, at man han eksporteret et større antal skind, end der blev fortoldet, og så har man scoret kassen selv?
Men hvis dette er tilfældet, så¨skyldes det jo systemet i Kina, for

”Hele systemet er nærmest lavet til bestikkelse og korruption, hvor man skal forhandle sig frem en pris, og det kan lede til meget store forskelle på priserne”.

Det lyder meget kryptisk. Direktøren skal næppe forhandle pris med skatte- eller toldmyndighederne. Den har han aftalt hjemmefra med de kinesiske kunder. Skindene sælges jo på auktion. Prisen ligger fast. Der skal ikke forhandles noget som helst. Og selvfølgelig har kineserne check på deres toldsatser. Det er en smal sag for et folk, der skal have styr på 8.000 skrifttegn til hverdagsbrug.

Noget stemmer ikke i minkfolkenes udtalelser. Skjuler de, at de med åbne øjne har set til, når der er fiflet lidt med toldafgifterne for at få en bedre pris på deres skind?
Det ville være befriende hvis den eneste driftsgren i dansk landbrug, der tjener penge, ville være mere klar i mælet.

– Men under de mere ordnede forhold, så bliver det sværere at snyde, og så bliver opkøberne nødt til at betale den told, de skal, og så kommer det til at gå ud over prisen på vores skind, siger minkavler Klaus Bruun fra Egebjerg Mink i Vridsted til Skive Folkeblad.

Det lyder som en tilståelsessag. Danske minkavlere gør sig skyldige i hæleri