ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsførst Faaborg, så Rønne. Slagterierne i kø for at lukke i Danmark

først Faaborg, så Rønne. Slagterierne i kø for at lukke i Danmark

-

I Faaborg har Danish Crown besluttet at nedlægge slagteriet og i Rønne mangler den ellers velstående koncern 25 mio. i besparelser om året. Danish Crown vil ikke betale spildevandsafgifter og truer altså med at nedlægge et stort antal arbejdspladser, hvis de skal betale for deres eget svineri.

Sådan må man udlægge borgmester Winni Grossbølls udtalelse til DR:

– Vi går nu tilbage og kigger på hele den kontakt, som kommunen har med slagteriet. Det handler blandt andet om spildevandsafgifter og distributionsafgifter, og så handler det om transportudgifterne, som vi må bære videre til Christiansborg, siger Winni Grosbøll.

Staten betalte sidste år 32 mio. til DSBs tog til Ystad og 202 mio. til færgetrafikken derfra til Rønne. Men Danish Crown vil altså have endnu flere penge for at drive deres slagteri i Rønne videre.

Kilde/link

DR