ForsideMRSAFlere svin øger smitterisiko med MRSA

Flere svin øger smitterisiko med MRSA

-

Selvom Danish Crown havde milliardoverskud sidste år, satser men nu på at låne 5% af medarbejdernes løn i ti år for at finansiere nye svinestalde, så leverancerne af slagtesvin til slagterierne kan sikres. Arbejderne skal stemme om forslaget i fem slagteribyer landet over selvom lovgrundlaget for ordningen endnu ikke er på plads.

I mod planerne om reelt at øge svineproduktionen i Danmark er nye undersøgelser fra USA, der viser, at der udgår smittefare fra staldene til omgivelserne, så befolkningen omkring staldene er i farezonen når det gælder MRSA, en farlig resistent stafylokok, men givetvis også andre bakterier.

Enhedlisten har bedt ministeren om at svare på, om der i Danmark skal gennemføres lignende undersøgelser. Enhedslisten mener altså at der skal lig på bordet, før man eventuelt kan skride ind.

Kilde/link

DR