ForsideAntibiotika og resistensMRSA-ekspert: Smågriseproduktionen giver mest resistens

MRSA-ekspert: Smågriseproduktionen giver mest resistens

-

Ingeniøren skriver bl.a:

 

En usund landbrugsproduktion

Men flokmedicinering kritiseres skarpt af Henrik Westh, som er professor og leder af MRSA Videncenter på Hvidovre Hospital. Han mener, at det høje forbrug af antibiotika er blevet til en krykke, som er nødvendig for at opretholde en usund landbrugsproduktion.

»Antibiotika skal kun bruges, når der er behov for det. Flokmedicinering af smågrisene bliver brugt som en helgardering, men vigtig medicin til mennesker skal ikke bruges bare for en sikkerheds skyld,« siger Henrik Westh.

Læs også: Læger slår alarm over stigning i forbruget af de farligste antibiotika til svin

Han hæfter sig ved, at det stof, som smågrisene ifølge Danmap-rapporten bliver behandlet mest med, er det bredspektrede antibiotika Tetracyklin, som længe har været kendt for at fremkalde resistens hos flere forskellige slags bakterier. Den tiltagende tendens til resistensudvikling i verden gør det vanskeligere eller helt umuligt at finde antibiotika til at behandle infektioner hos mennesker.

Kilde/link

Ingeniøren