ForsideMenneskers sundhedForskere påviser, at animalsk protein er kræftfremkaldende

Forskere påviser, at animalsk protein er kræftfremkaldende

-

"Vi leverer overbevisende dokumentation for, at en høj-proteinkost – især det, der stammer fra dyr – er næsten lige så slemt som at ryge for dit helbred," siger en af forskerne bag undersøgelsen, professor Valter Longo fra University of Southern California, til The Independent.

Høj -proteinkost defineres som en kost, hvor 20 procent af kalorierne stammer fra protein. Lidt mere håndgribeligt kan det nævnes, at hvis man spiser en hamburger eller andre madvarer med animalsk protein, så stiger niveauet af væksthormonet IGF-1 i kroppen. Det bruges hos børn til at fremme vækst og udvikling, mens det i voksenalderen er blevet forbundet med en øget risiko for kræft og andre aldersrelaterede sygdomme.

Kilde/link

JP