ForsidePrognosebarometeretPrognosen holdt denne gang i to måneder

Prognosen holdt denne gang i to måneder

-

Axelborgs hallelula prognoser for det urentable svineerhverv holder normalt i et par uger, højest et par måneder. Sådan gik det også denne gang, hvor den absolut uædruelige prognose fra 24. december 2013 falder til jorden, men som sædvanlig er det andres skyld. Bekvemt giver man urolighederne i Ukraine skylden for faldende svinekødspriser og stigende forderpriser. Axelborgs regnedrenge havde stik imod, hvad erfaringen burde have lært dem, regnet med det modsatte. Det er faktisk aldrig sket.

JP citerer i dag Troels Schmidt, analytiker hos Agrocura Finans & Råvarer, for følgende vurdering:

»Svineproducenterne var i år stillet en fornuftig indtjening i udsigt, men som tingene udvikler sig lige nu, er den så godt som væk. Lige nu rammes svineproducenterne på én gang af stigende omkostninger og faldende indtægter, og så går det virkelig hurtigt i den forkerte retning,«

Se Axelborgs jule-jubelprognose her

Forudsætningerne for prognosen her

Kilde/link

JP