ForsideMRSAAxelborgdyrlæge spiller dum

Axelborgdyrlæge spiller dum

-

Det viser sig nu, at MRSA infektioner, som hidrører fra svin, har dræbt tre personer i Danmark.

»Det er en bekymrende nyhed for os. Indtil i går var vi kun bekendt med, at bakterien kunne give blodforgiftninger, men ikke at det også har ført til dødsfald i Danmark,« siger dyrlæge og chef for Veterinær Forskning i Videncenter for Svineproduktion Poul Bækbo.

Poul Bækbo siger her, at han ikke troede, at blodforgiftninger kunne være dødelige. Men det kan de, såvel hos mennesker som hos andre dyr. Og det ved Bækbo godt.

Statens Serum Institut har tilsyneladende undladt at informere politikere og andre om to svine-MRSA-dødsfald, som de har kendt til. Flasken peger på Robert Skov, som tidligere har vist sig meget hjælpsom over for landbruget. For eksempel påtog han sig forfatterrollen for en vejledning for MRSA, der var skrevet af Axelborgs dyrlæger, og som ikke ville begrænse svineproduktionen eller kræve særlige forsigtighedsregler.

Kilde/link

Ingeniøren