ForsideMRSADR sender om MRSA-drabene

DR sender om MRSA-drabene

-

Let at udrydde resistent svinebakterie, siger forsker, men viljen mangler.

Tre danskere er døde af antibiotikaresistente MRSA-bakterier, der stammer fra svin. Det er overraskende kommet frem i forbindelse med en retssag i går. Tidligere har man sagt, at de antibiotikaresistente stafylokokbakterier ganske vist breder sig i svinebesætningerne, men at det kun er et problem for dem, der arbejder i landbruget. Men de tre, der er døde , har så vidt det oplyses til Statens Serum Institut ikke arbejdet med svin eller haft tæt kontakt med nogle, der har arbejdet med svin. Medvirkende: Frank Møller Aarestrup, Professor, forskningsleder, DTU, fødevareinstituttet. Af: Søren Carlsen

Hør nu

Kilde/link

Scroll ned til udsendelsen på denne side hos DR