ForsideDebatindlægÅbent brev til Orla Hav

Åbent brev til Orla Hav

-

Bragt i Nordjyske den 11. maj 2014.

Kære Orla Hav
Du sagde i radioen, at vi skal finde en balance imellem af behandle syge dyr og så bruge antibiotika fornuftigt (eller noget i den retning)
Ved du hvad, jeg synes ikke, at man skal bruge menneskemedicin til dyr, hvis dette medfører, at mennesker får nye, alvorlige sygdomme ud af det. Så må dyrene aflives, hvilket de jo bliver efter et meget kort og ikke voldsomt godt liv alligevel.
Problemet er, at dansk svineproduktion (og resten af Europas stort set) er så intensiv, at den er totalt afhængig af antibiotika. Dyrene bliver så syge på grund af deres produktionsformen, at de skal behandles rutinemæssigt med antibiotika for ikke at dø i massevis.
Alligevel dør en masse både små og store grise hver dag i Danmark. Faktisk millioner.
Nu er snakken om MRSA. Der har været tre dødsfald, og der vil komme flere som direkte følge af landmændenes produktionsform.
Er det en rimelig pris for at have et underskudserhverv, som stort set beskæftiger ulønnede ejere, deres ulønnede hustruer og så nogle dårligt betalte indvandrere fra Ukraine, som endda i følge vejledningen IKKE skal behandles, hvis de bliver smittet med MRSA.
Hvor mange flere dødsfald skal vi tolerere?
Hverken gule kort eller røde eller ternede kort kan ændre ved, at svineproduktionen er afhængig af tonsvis af antibiotika og at den vil producere stadig flere resistente bakterier.
Forleden fandt en forsker ud af, at leverbetændelse også spreder sig fra svin til mennesker. Hvad bliver det næste?
Hvis danskerne er så intelligente, som vi gerne praler af, tror du så ikke, at det ville være fornuftigt at finde en anden måde at spilde vores penge på, end at lave grise med milliardunderskud og milliardtilskud?

Dyr skal ikke behandles. Medicin er for mennesker.

Venligst

Knud Haugmark
2800 Lyngby