ForsideDebatindlægHvor mange lig skal der på bordet?

Hvor mange lig skal der på bordet?

-

Tegning fra indlægget i Politiken.

 

Politikens Mette Højbjerg, debatredaktør skriver i dagens Politiken bl.a:

 

Og ja. Orla Hav har ret i, at der – siden Witte lavede larm for 40 år siden – er gjort meget for at nedbringe forbruget af antibiotika i landbruget herhjemme. Faktisk er der gjort så meget, at danske landmænd er nogle af dem i Europa, der bruger mindst antibiotika.

Det er bare stadig ikke godt nok, og i dag overstiger forbruget af antibiotika i dansk fødevareproduktion langt forbruget i sundhedsvæsenet.

Det er absolut ikke godt nok, når vi nu kan konstatere, at danskere dør, fordi antibiotikaforbruget i først og fremmest svinebesætningerne har skabt en masse resistente bakterier, der kan overføres fra dyr til mennesker, der så ikke kan hjælpes i sundhedsvæsenet.

Kilde/link

Læs hele artiklen