ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetLandmand: Det er tatoveringshamrens skyld.

Landmand: Det er tatoveringshamrens skyld.

-

Efter afsløringen af, at landmænd tæsker deres grise med bl.a. en tatoveringshammer, udtaler en svineavler følgende til MX.dk

– Jeg har længe kæmpet for, at vi skal afskaffe de her tatoveringshamre, som os landmænd er forpligtiget til at bruge på vores grise. Det er synd for grisene og stresser os bondemænd. Jeg er så ked af de her sager, fordi grisene skal behandles ordentligt. – For 4 år siden, var jeg så uheldig at komme til at ramme en gris i hovedet med hammeren, siger Jens Jørgen Kristensen.

Det er altså hammerens skyld, den skal afskaffes, så landmanden ikke fremover er så "uheldig" at ramme en gris i hovedet.

Her på redaktionen mener vi nok at det snarere var gtisen, der var uheldig. Og mon ikke landmanden ville finde noget andet at slå med for at afreagere: En landmand siger til avisen, at han har slået, fordi han var "sur" eller havde en "dårlig dag".

Landmændene slipper i høj grad for sanktioner og tidligere træk i støtten skal nu revurderes efter at en retssag i Jylland har afsløret juridiske fejl i sagerne.

500 sager skal revurderes, og landbruget skal selv deltage i udformningen af de fremtidige retningslinjer for såkaldt krydsoverensstemmelse. Disse regler skal sikre, at skatteyderne får et minimum af lovlydighed for deres støttekroner.

 MX har via aktindsigt fået udleveret navnene på nogle af vaneforbryderne. Vi sakser dem og takker fødevarestyrelsen for den delvise åbenhed. Man ville ikke give mx indsigt i 6 sager.

 

Kilde/link

MX