ForsideMRSADan Jørgensen åbner en ladeport for MRSA-spredning

Dan Jørgensen åbner en ladeport for MRSA-spredning

-

dan_joergensenSelv om dan Jørgensen påstår, at hans “Fem punkts Plan” vil holde MRSA inden for svinestaldenes fire vægge, så skriver fødevarestyrelsen i sin vejledning bl.a:

For personer, der dagligt er i kontakt med grise, giver det ingen mening at forsøge at fjerne bærertilstanden, da man straks igen vil blive udsat for bakterien.

Altså skal staldpersonale ikke behandles for MRSA.

Man skriver også at:

Husstandsmedlemmer, der ikke kommer i stalden, har meget mindre risiko for at blive smittet, og der er kun set få tilfælde af smitte til mennesker, der ikke er i tæt familie med en, der arbejder med levende svin . I kan således uden risiko have gæster eller besøge andre, dyrke sport eller lignende.
 

Der er dog i følge nye oplysninger fra Seruminstituttets nye oplysningstjeneste fare for smitte ved “almindelig kærlig kontakt” og dermed også gennem seksuel kontakt, hvor der er kontakt mellem hudflader. MRSA findes i skeden og endetarmen.

Da det er almindeligt, at husstandsmedlemmer både har “almindelig kærlig kontakt” og endda seksuel aktivitet, må det anses for meget sandsynligt, at husstandsmedlemmer til en svinepasser bliver smittet.

Herfra breder smitten sig videre ud i samfundet gennem eventuelle seksuelle sidespring eller anden “kærlig kontakt” (knus, håndtryk, omfavnelser, kindkys osv.)

Dan Jørgensens “Fem punkts Plan” omfatter ikke, at man skal undgå “kærlig kontakt” med MRSA-positive personer.

Dermed har Dan Jørgensen åbnet en ladeport for MRSA-spredning til hele samfundet.