ForsideMRSATinna Urth 2013: Man briver ikke syg af MRSA CC 398

Tinna Urth 2013: Man briver ikke syg af MRSA CC 398

-

“Den stafylokok, der i sin tid muterede i et menneske og blev resistent overfor Methicillin (én type antibiotika, red.), mistede samtidig sin evne til at forårsage sygdom.”

Det forklarede hygiejnesygeplejerske Tinna Urth, Region Nordjylland, ved LVK’s årsmøde tidligere på ugen. Under mutationen mistede stafylokokken nemlig de »kroge«, som de almindelige stafylokokker hægter sig fast med, og som betyder, at de kan slå sig ned i et sted i kroppen og forårsage sygdom.

Det vil sige, at man IKKE bliver syg af MRSA, fastslog Tinna Urth

 

Læs mere her Svine_MRSA_er_en_misvisende_betegnelse

Driftsleder på svinefarm fik MRSA, der er resistent over for 7 forskellige antibiotika. Læs her (Fagbladet 3F)

Sundhedsstyrelsens vejledning 2014:

En rask person, der får påvist stafylokokker (uanset typen), har lille risiko for at blive alvorligt syg,

men bakterien kan dog medføre generende betændelser, som fx bylder og børnesår. Personer, der i forvejen er syge eller svækkede, kan få alvorlige infektioner . En rask person, der bærer MRSA, kan dog i sjældne tilfælde blive alvorligt syg f.x. i forbindelse med operation, hvor bakterien kan medføre sårinfektion eller trænge ind i blodbanen. Hvis du eller en i din hustand får infektion eller skal opereres, er det meget vigtigt at oplyse om , at en eller flere i husstanden arbejder med levende svin . Dette er for at sikre, at I får den korrekte behandling.

Mere her