ForsideAntibiotika og resistensDan Jürgensens Wunderwaffe

Dan Jürgensens Wunderwaffe

-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Et blik i Dan Jørgensens hemmelige laboratorier, hvor en ny strategi og nye våben imod antibitokaresistens udvikles. Jørgensen har åbenbart adgang til top-hemmelige oplysninger, som ingen andre forskere eller universiteter råder over. Igen viser Danmark sig som et land, der er “fremme i skoene”

I dybeste hemmelighed brygger Dan Jørgensen på en nyt hemmeligt våben imod antibitoikaresistens. I følge Ingeniøren vil han løfte sløret for sit hemmelige våben i november og vi vil her på redaktionen følge dette meget nøje. I forbifarten minder vi om tidlgere tiltag som “auditter” af udvalgte dyrlæger, Mette Gjerskovs “Task force” som holdt et eneste møde, og senest Dan Jørgensens såkaldte “Fem punkts pland” som indeholder er “forbud” imode rutinemæssig flotmedicinering men en tilladelse til at flokmedicinere, hvis bedrifts-dyrlægen synes at det er en god ide. Denne dyrlæge modtager fast betaling fra landmanden  forbindelse med de såkaldte “sundhedsaftaler”, der giver landmanden ret til selv at diagnosticere og medicinere sine dyr uden dyrlægens tilsyn. Ingeniøren skriver bl.a:

»Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at de seneste tal viser en stigning i det samlede antibiotikaforbrug. Derfor følger jeg udviklingen tæt og overvejer løbende behovet for nye initiativer,« siger Dan Jørgensen.Læs også: Forbrug af resistensskabende antibiotika eksplodererMinisteren hæfter sig dog ved, at der trådte nye grænseværdier for antibiotika i kraft i februar 2014, som betyder strammere regler for, hvornår der uddeles en advarsel til landmænd, der overforbruger antibiotika, i form af det såkaldte ‘gule kort.’»Vi begynder nu, at se virkningen af disse stramninger, som har betydet et lille fald i forbruget af antibiotika til svin 0,4 procent, red her i starten af 2014,« siger Dan Jørgensen, som dog medgiver, at forbruget stadig er alt for højt.

via Ministre lancerer ny strategi mod antibiotikaresistens | Ingeniøren.