Forsidebagatellisering af MRSA-farenLeder: Der er noget, der ikke stemmer.

Leder: Der er noget, der ikke stemmer.

-

redaktøren, knud  haugmark
redaktøren, Knud Haugmark siger sin mening her.

I debatten om MRSA fremføres det ofte fra landbrugets side, at undersøgelser af slagteriarbejdere fra Holland viser, at de ikke havde mere MRSA end andre. Men det passer ikke. En undersøgelse fastslog, at frekvensen var 320 gange højere end i normalbefolkningen, en anden, at den var 500 gange forøget. Men det ser ud til at gælde selve opskæringsafdelingerne at kontakt med fersk kød ikke ser ud til at give mere MRSA.

Der er derimod evidens for kraftig øget risiko hos transport- og slagteriarbejdere i staldafsnittet.

En anden besynderlig påstand i debatten er, at MRSA-smittede, gravide staldarbejdere kan blive MRSA-fri bare fire uger inden fødslen, og på den måde undgå, at barnet får MRSA. De skal bare lige – hokus pokus – have en fem-dages sæbe/creme kur. Men smittet sundhedspersonale, som skal afkoloniseres, skal efter fem-dages kuren testes flere gange over et halvt år, før de erklæres endelig smittefrie.

Det fremgår at sundhedsstyrelsens vejledninger, at MRSA ikke er farligt for spædbørn. Men alligevel er det en katastrofe, hvis der kommer MRSA udbrud i hospitalsafdelinger for for tidligt fødte børn. Så for så vidt at barnet kommer for tidligt til verden, er der da også en risiko for en MRSA-positiv svinepasser, der skal være mor.

Der er altså noget, der ikke stemmer.