ForsideMRSA casesMRSA plakatenLøbesedlen om MRSA i TV-Østjylland

Løbesedlen om MRSA i TV-Østjylland

-

MRSA_plakat_2014Løbeseddel: Hele familien kan smitte

løbesedlen, som blev omdelt i kommunen i september måned, står der blandt andet: “MRSA spredes ved hudkontakt, altså sex, knus, kram og kys. Derfor er din familie, venner og kæledyr udsat for smittefare, hvis du arbejder i en svinestald. Hele tiden. Og de kan bringe smitten videre”.

Sedlen er skrevet af Knud Haugmark fra Lyngby, der også er manden bag websiden sickpigs.dk, som samler nyheder og debatindlæg om landbrug og miljø. Sedlen er ifølge ham printet og omdelt af andre, som har fundet den på hans netside.

Løbesedlen vakte vrede hos lokale svinebønder. Blandt andet hos Lone Gammelgaard, som sammen med sin familie driver flere gårde.

– Jeg synes den er gået over grænsen. Det er fint at have forskellige holdninger, men når man går personligt efter os og inddrager børnene, bliver jeg både ked af det, bange og vred, har Lone Gammelgaard tidligere udtalt til stiften.dk.

Løbesedlens forfatter: Det er bare kendsgerninger

Ifølge løbesedlens forfatter, står der intet om, at man skal undgå kontakt med hverken ansatte i svinestalde eller deres familie.

– Jeg har netop vejet mine ord på en guldvægt, så det ikke skulle blive noget hysterisk skrigeri om, at man skal passe på. Der står ikke nogen advarsel, kun nogle kendsgerninger. At man så fortolker det på den måde, det er fordi, man er et fornuftigt menneske, siger Knud Haugmark.

Læs hele artiklen her