ForsideFinansielle landbrugstabLandbrugets nedtur fortsætter. Spar Nord vinker farvel til 100 mio. mere i...

Landbrugets nedtur fortsætter. Spar Nord vinker farvel til 100 mio. mere i 2014

-

Spar Nord taber 245 mio. på landbrugskunder i 2014.
Spar Nord taber 245 mio. på landbrugskunder i 2014.

Trods gentagne mere eller mindre frivillige nedskrivninger på landbrugskunder vælger Spar Nord nu at nedskrive endnu 100 mio. kroner på bankens landbrugskunder. Man forventer altså ikke, at især svinebønder kan betale, hvad de skylder. Det sker kort tid før, regnskabet for 2014 skal offentliggøres.

Spar Nord kommer samlet til at have nedskrevet 245 mio. kr. på landbrugsengagementer, når regnskabet for 2014 er gjort op. Det betyder, at Spar Nord næsten har fordoblet de forventede landbrugstab, så de nu udgør 49,5% af bankens tab i 2014 på 495. mio. kroner. Dette fremgår af en netop udsendt selskabsmeddelelse fra banken. Finanswatch skriver videre:

Banken skriver, at det er tilsynets julebrev fra december, der har fået banken til at nedjustere den samlede nedskrivning på landbrugsengagementerne med 100 mio. kr.

“I forlængelse af Finanstilsynets brev til pengeinstitutterne af 12. december 2014, hvor Finanstilsynet bl.a. skrev om principperne om ”tidlige hændelser”, har Spar Nord foretaget en fornyet vurdering af bankens landbrugsengagementer,” står der i meddelelsen.

“I den forbindelse er der foretaget en nedskrivning på DKK 100 mio., som relaterer sig både til svineproducenter, der vil være negativt påvirket af det fald i afregningspriser, som handelskrisen mellem EU og Rusland har affødt, og til mælkeproducenter, som ligeledes er påvirket af faldende afregningspriser,” skriver banken videre.

via Spar Nord nedjusterer 100 mio. kr. på landbruget.