Deprecated: Function jetpack_form_register_pattern is deprecated since version jetpack-13.4! Use Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern instead. in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Lars Attrup løber igen byærinder for Axelborg | Landmisbrug.dk
ForsideLandbrugets falske pibeLandbrugets løgnehistorierLars Attrup løber igen byærinder for Axelborg

Lars Attrup løber igen byærinder for Axelborg

-

JyllandsPostens landbrugsløbedreng, Lars Attrup baserer sig på vonhörensagen, når man indleder en artikel den 31. maj  med denne fanfare:

Når kunder i blandt andet Asien bestiller foderkorn i EU, er de begyndt at indføje en særlig betingelse i bestillingen. Den lyder: “Danish excluded”. Det danske korn har så lav kvalitet, at rygtet om det er nået kloden rundt.

I tredje afsnit fremgår det, at der ikke er tale om dokumenterede kendsgerninger, men løse rygter. En af landbrugets egne bannerførere siger til avisen:

»Hidtil har kunderne blot bestilt et parti EU-foderhvede. […] Men nu begynder vi at høre, at eksempelvis kunder i Asien bestiller en given mængde EU-korn, men bestillingen sker med tilføjelsen “Danish excluded” – dvs. at kunderne udtrykkeligt frabeder sig dansk korn.

Heller ikke senere i artiklen er der andet belæg for påstanden, der gentages først i artiklen, er der journalistisk belæg for påstanden om, at det er svært at sælge dansk korn i udlandet.  Man skriver kryptisk:

Eksempelvis omsætter DLG årligt 4,5 mio. tons korn i Tyskland…

Så helt umuligt kan det ikke være.

Læs JyllandsPostens kolportering af landbrugets spin baseret på enkelte udtalelser fra landbrugets egne aktører her:

Dansk korn dumper på verdensmarkedet – Erhverv – LIVE.

Læs også kommentar her