Læhegn er en pengemaskine

-

1-landbrug 12-09-2014 13-29-05 4912x2760Mindre miljø for pengene.
Landmænd får overkompensation for læhegn

Ved at hælde penge ud til læhegn beregnet til en kunstig høj pris, kan skatteyderne komme til at dække udgiften to gange, viser beregninger, som sickpigs.dk har foretaget. NaturErhverv udbetaler i 2016 et fast tilskud på halvdelen af planteprisen, som er fastsat til 24 kroner pr. plante. Men landmanden får dobbelt op. Hos Aarestrup Planteskole findes der slet ikke planter til 24 kroner. De fleste koster 5-6-7 kroner, og de dyreste 13 kroner.  Se priserne her.

Vi har med få klik fundet hegnsplanter til seks kroner på nettet. http://skovplanter.dk/planter/laehegn-2-raekker-100-lb-meter.aspx. Landbrugsavisen skriver bl.a:

Du kan nu søge tilskud til etablering af levende hegn og småbeplantninger. Tilskudsordningen er blevet forenklet her i 2016, hvor der blandt andet er indført standardpriser. Når du søger om tilskud til etablering af levende hegn og småbeplantninger i år, vil du se, at der er indført en standardpris på 24 kr. pr. plante. Tilskuddet er på 50 procent, og det vil sige, at tilskuddet bliver på 12 kr. pr. plante. Hvis du for eksempel etablerer et projekt med 2.000 planter, får du et tilsagn om tilskud på 24.000 kr. Prisen dækker alle udgifterne til projektet – lige fra indkøb af planter til vedligeholdelse af beplantningen. Ved at indføre standardpriser letter vi arbejdet for dig som ansøger. Du skal for eksempel ikke som tidligere indsende to tilbud sammen med ansøgningen, ligesom du ikke skal indsende et budget og udspecificere udgifterne. Der er til ansøgningsrunden i 2016 afsat 10 mio. kr. Midlerne er fordelt med otte mio. kr. til kollektive projekter og to mio. kr. til individuelle projekter.

Kilde: 10 mio. kr. til læhegn og småbeplantninger | Landbrugsavisen