ForsideFinansielle landbrugstabLandbruget sætter to jyske banker under massivt pres. Finanstilsynet kræver igen flere...

Landbruget sætter to jyske banker under massivt pres. Finanstilsynet kræver igen flere nedskrivninger

-

Igen forsøger Den jyske Sparekasse at fuppe Finanstilsynet ved at underdrive milliontabene på bl.a. landbruget. Men Finanstilsynet lader sig ikke fuppe denne gang og forlanger yderligere nedskrivninger på 52 mio. Finanswatch skriver bl.a:

Efter en inspektion i Den Jyske Sparekasse har Finanstilsynet fundet anledning til yderligere nedskrivninger på 52 mio. kr. Banken modtager desuden flere påbud og risikooplysninger

Kilde: Tilsynet kræver yderligere nedskrivninger på 52 mio. kr. i Den Jyske Sparekasse

I 2015 forsøgte bondebanken samme nummer, men fik her ligeledes påbud om at nedskrive på de urentable landbrug, der ikke betalte deres gæld tilbage til tiden.

Finanswatch skrev med bankens regnskab som kilde bl.a:

Ved halvåret (2015, red.) havde Den Jyske Sparekasse ellers et overskud på 48,5 mio. kr., det er i andet halvår vekslet til et minus på 121,3 mio. kr. efter nedskrivninger på ikke mindre end 413,6 mio. kr. Ved halvåret var der nedskrivninger på 160,7 mio. kr.

Ganske vist er nedskrivningerne dykket meget i forhold til de voldsomme knap 600 mio. kr. i 2013, men de er altså ikke kommet langt nok ned til, at basisindtjeningen har kunnet absorbere dem.

Den Jyske Sparekasse er dog i nogenlunde forfatning rent kapitalmæssigt med 3,3 procentpoint ned til det individuelle solvensbehov efter salg af DLR-aktier i efteråret. I kroner og øre svarer det til 430 mio. kr.

Kilde: http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article7491128.ece

Også Danske Andelkassers Bank er i gang med at fyre folk og nedlægge filialer for at klare sig efter at landbruget igen og igen bruger bankens pengekasse som et tag selv bord.

Læs her