ForsideDrivhuseffektStenrige Gates har udviklet den veganske burger, der smager som den skal

Stenrige Gates har udviklet den veganske burger, der smager som den skal

-

En af verdens rigeste mænd, Bill Gates har sat en milliard i at udvikle en burger lavet af planter, der smager som en rigtig oksebøf. Og det er tilsyneladende lykkedes. Dermed ligger vejen åben for store reduktioner i CO2 udslippet fra de mange kødkvæg, som befolker prærierne ovre i USA.

Det er også meningen, for den vegetariske mangemilliardær har netop som formål med sit liv, at gøre verden til et bedre sted. Han har endvidere indset, at vores fødevareforbrug, især kødet, er en stor belastning for klima, miljø og natur.

Ingeniøren skriver om Bill Gates’ opfindelse bl.a:

»Den steger som kød, den smager som kød….Den var så lækker, at mit hoved eksploderede.«

Så vild er manden bag Momofuku-restauranterne, David Chang, med en ny vegetarburger udviklet af firmaet Impossible Foods, der med Bill Gates som hovedinvestor har brugt lidt over en milliard kroner over de seneste fem år på udviklingen. David Chang er selv en udpræget kødelsker, og en af hans restauranter har sågar haft en advarsel, der sagde: “Vi serverer ingen vegetar-venlige menuer”. I dag er det David Chang selv, der sælger burgeren fra Impossible Foods til 80 kroner med fritter, tomater, syltede agurker, ost og sauce. Efter hans egen oplevelse med at spise burgeren ville han være den første til at servere den for gæster, og det er et begejstret kor af madanmeldere, der nu spiser hans burger, hvor hovedingredienserne er hvede, kokosolie, kartoffelprotein og det særlige hæm-molekyle, som Impossible Foods får fra bælgplanters rødder.

Kilde: Madanmeldere roser Bill Gates’ vegetar-burger til skyerne | Ingeniøren