ForsideDrivhuseffektVi bliver stegt XXXVII

Vi bliver stegt XXXVII

Dt ser ikke ud til at den rige verden er klar til at tage konsekvensen af sit enorme overforbrug i forhold til de fleste andre og meget fattigere lande. Katastrofen nærmer sig med stormskridt

-

https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/op-op-og-atter-op-verdens-co2-udledning-fortsaetter-med-stige

Noget kunne tyde på at verdens klimakrise er forårsaget af rigdom. Det er i al fald de rige lande, som står for den største udledning af klimagasser. Det er desværre mest de fattige lande o det såkaldte globale syd, som rammes af katastroferne. Danmarks Radio skriver bl.a: For den menneskeskabte udledning af CO2, som er med til at varme kloden op, stiger stadig. Faktisk satte verden sidste år rekord. Igen. Det viser nye tal fra IEA, Det Internationale Energiagentur. Dermed er retningen den stik modsatte af, hvad der egentlig er brug for, hvis verden skal nå de klimamål, der blev fastsat i Paris-aftalen fra 2015.

Danmark har førertrøjen på, fordi vi sviner mest pro capita. Fattige lande sviner mindst. Rigdom synes at være det grundlæggende problem