Honningfup

20170501_121647På tyrkisk hedder honning “bal”. Så en etiket med navnet  “Asbal” mere end antyder, at indholdet er honning. Blomster, bitavler og en honningske, der driver af en gul tyk væske, styrker opfattelsen. Udsigten til et stykke ægte bitavle i pakken fuldender illusionen om, at der er tale om honning. For det er og bliver en illusion. Bitavlen svømmer rundt i en sirupsblanding, der aldrig har set skyggen af en honningbi.

Og manglen på bier på etiketten burde da også have vakt min mistanke, inden jeg betalte 65 kroner for 600 gram ordinær sirup.

20170501_145447
Et stykke rigtig vokstavle narrer køberen til at tro, at den ligger i ægte bihonning. Det er sirup, men en snedig måde at sælge sine gamle vokstavler til overpris.

Men snyd er det. Så kig godt på etiketten inden du lægger tysk/tyrkisk fuphonning i indkøbskurven.