ForsideFra vor egen verdenHvad Politiken ikke ville skrive på sin bagside

Hvad Politiken ikke ville skrive på sin bagside

For at fremme et forlig i kagekrigen sendte denne sides redaktør et velafbalanceret og vittigt forslag til undskyldning og beklagelse til Politiken, der dog har hældt det af brædtet og lagt et uinteressant, uillustreret og tosset forslag frem i stedet.

-

Som det fremgår af tagget “Kagekrigen” ligger denne sides redaktør i retsstrid med Politikens chefredaktør Christian Jensen. For at fremme sagen har vi formuleret en berigtigelse, som Politiken kunne bringe på sin søndagsbagside for at få sagen bilagt. Vi indvier hermed læserne i den sprogligt sprudlende tekst og håber og beder til, at de kommer til fornuft der inde på Rådhuspladsen


kage
Den såkaldte proportionskage med bagatelliseringstopping er bagt og publiceret som en støtteerklæring for Inger Støjberg. Dette fremgik dog ikke af Politikens artikel. Vi beklager.

At mennesket er fejlbarligt har vi her på Politiken måttet sande på den mest smertefulde måde. Men med en retssag forude og vores gentagne forsømmelser i bakspejlet skal vi på dette sted i bladet, hvor vi den syvogtyvende forgangne december gjorde os skyldige i en flerfoldig brøde, bede om to undskyldninger.

Den største beder vi om fra Inger Støjberg. Vi bragte et billede af en kage, bagt og dekoreret som et støttestatement til hende i en meget turbulent tid, og skrev en fladpandet tekst, som på ingen måde ligger på linje med billedets – og kagens – formål.

Vi erkender, at dette var både sårende og et klart brud på gode manerer og ditto presseskik.

Den anden undskyldning beder vi om hos kagens og billedets ophavsmand, hvem vi hverken krediterede eller honorerede på rimelig måde. Vi tilbød i første omgang 500 kr. og henviste Knud Haugmark, som leverede billedet, til at hente et eventuelt restbeløb ude i byen. Da dette ikke blev imødekommet forsøgte vi at lukke sagen ved at tilbyde kr. 3.000, som ligger under den gængse tarif. Undertegnede har som chefredaktør efterfølgende telefonisk hævet dette tilbud til kr. 5.000.

Men vi måtte strække os lidt mere før vi fandt et forlig og kunne undgå et ydmygende nederlag i retten.

Vi lægger os fladt ned, beder så ydmygt om undskyldning og lover både bod og bedring og at vi aldrig vil begå den slags misgerninger igen.