ForsideDebatindlægDN bør skifte navn til "Ædedolkenes Klub"

DN bør skifte navn til “Ædedolkenes Klub”

DN i Varde spiser dyr gourmetmad for medlemmernes penge. Det er endda fastsat i vedtægterne for foreningen. Denne sides redaktør er mildest talt ikke enig, hvilket kan læses i nedenstående indlæg, som JydskeVestkysten har været så venlig at bringe

-

Når ca. 130.000 danskere bakker op omkring Naturfredningsforeningen forventer de nok, at deres kontingent hjælper med at bevare dansk natur. Men det er ikke altid tilfældet. Ved Vardeafdelingens bestyrelsesmøde den 16. december fik deltagerne flot bespisning leveret fra en af områdets bedste restauranter. Menuen bestod bl.a. af andebryst, ris a la mande og drikkevarer.

Screenshot af en del af læserbrevet

Formanden Merete Vigen Hansen har ikke ønsket at oplyse, hvor mange af medlemmernes penge, som bestyrelsen satte til livs ved denne lejlighed, men det er nok i de flestes øjne lovlig ekstravagant at mæske sig i gourmet på foreningens bekostning. Ikke desto mindre er det i overensstemmelse med DNs vedtægter. De åbner for, at bestyrelsen, såvel som suppleanter og såkaldte ”ad hoc medlemmer”, kan få plads ved det veldækkede bord.

På landsplan har foreningen over 1.500 aktive medlemmer, som samlet kan sætte flere hundrede tusind kroner til livs ved julekalas og lignende for at styrke det ”vigtige sociale element i afdelingsarbejdet”. Disse penge kunne gøre mere gavn i for eksempel Danmarks Naturfond, der opkøber og sikrer områder af vores hårdt pressede natur. Og så kunne de aktive jo lave et sammenskudsgilde eller tage madpakke med. Som jeg kender disse naturvenner er de hverken underernærede eller i pengenød. De har alle sammen sagtens råd til at få nok at spise og drikke til daglig uden at belaste Dns kasse.

Jeg vil mene, at de aktive medlemmer skal udfolde deres aktiviteter i naturens tjeneste og ikke med kniv og gaffel. I modsat fald, var det passende at foreningen fremover kaldte sig for ”Ædedolkenes Klub”.

Venlig hilsen
Knud Haugmark, cand. mag.
tidligere bestyrelsesmedlem i DN, Lyngby.

Læs det hele i JV

Merete Vigen, formand for DN i Varde, benægter på ingen måde, at der smovses for sammenrendet af bestyrelsen, suppleanter og såkaldte “ad hoc medlemmer”. Hun mener dog, at de såkaldt “aktive” kan miste modet på grund af “en sådan nidkærhed”.

Vi sender en tudekiks ved lejlighed.