ForsideDen økologiske illusionSalget af de dyre økologiske varer styrtdykker

Salget af de dyre økologiske varer styrtdykker

Kunderne afviser det dyre økologiske kød.

-

Tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af økologisk okse-, grise- og kyllingekød i 2022 faldt med henholdsvis 26, 27 og 20 pct sammenlignet med året før. I perioder var det kun muligt at opretholde 40 af det forventede salg. Branchen beskylder forbrugerne for at spare fordi de angiveligt skulle have færre penge til mad. Hvis dette er sandt, bekræfter bønderne i bl.a. Friland, der ejes af Danish Crown, at økologi er et rigmandsprodukt som indeholder god samvittighed

Der er imidlertid intet der tyder på, at de økologiske grise bidrager positivt til noget som helst. Kunderne drømmer om “glade grise, der lever et godt liv”, men egentlig evidens foreligger ikke.

Friland