ForsideNaturbeskyttelseLeder: Naturfredningsforeningen vil have industrielt landbrug nedlagt

Leder: Naturfredningsforeningen vil have industrielt landbrug nedlagt

-

Billede fra Rønnerne på Læsø. Et naturområde som fik udbetalt brakstøtte


Danmarks Naturfredningsforening har nu  – vi gætter på efter inspiration fra Danmarks Naturkomite – indset, at industrilandbruget skal nedlægges. I et seriøst forslag vil man udlægge en tredjedel af landbrugsarealet med natur, skære svineproduktionen ned til en trediedel og gøre resten af landbruget økologisk.

Dette er en stort skridt i den rigtige retning. Men dermed er processen ikke slut. Landbruget skal nøjes med at producere fødevarer til hjemmemarkedet og det vil man kunne på forsvarlig vis på 15-20% af landbrugsarealet. Resten kunne udlægges som vådområder, ekstensiv drift for eksempel hedelandbrug og vild natur, som vil kunne opsuge CO2 fra luften og lagre den i hvert fald i en årrække.

Samtidig vil udledningen af næringsstoffer falde og risikoen for at blive smittet med resistente bakterier reduceres, for blot at nævne nogle af fordelene ved mindre landbrug.

Læs DNs forslag til ny landbrugspolitik her.

Kilde/link

Landbrugsavisen