Deprecated: Function jetpack_form_register_pattern is deprecated since version jetpack-13.4! Use Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern instead. in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/1/a/a/landmisbrug.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Ombudsmanden marginaliseres | Landmisbrug.dk
ForsideDebatindlægOmbudsmanden marginaliseres

Ombudsmanden marginaliseres

-



 Frederiksborg Amts Avis | 19.08.2009
Søren Wium-Andersen, Ådalen 15, Hillerød:
I en tid, hvor regeringen har valgt at forsvare demokratiet på den anden side af jorden, forekommer det mig ejendommeligt, at den samme regering ikke kan leve op til den danske lovgivning og holde de løfter, som den afgiver til ombudsmandsinstitutionen om at besvare henvendelser fra borgerne. Det er betænkeligt, for institutionen er en integreret del af demokratiet.
     Miljøministeren har så store vanskeligheder med at følge EU’s Fugledirektiv, at han i foråret modtog endnu en åbningsskrivelse herom fra EU. Jeg ønskede aktindsigt i denne åbningsskrivelse, men det er blevet afslået af ministeriet. Ministerens afslag blev anket med en henvisning til Miljøoplysningsloven.
     Samtidig med anken anmodede jeg om at få at vide, hvornår sagen vil blive behandlet.
     Intet svar. Jeg sendte to rykkere til ministeriet. Intet svar. Derfor skrev jeg til ombudsmandsinstitutionen.
     Ministeriet lovede ombudsmanden at bringe sagen i orden inden en bestemt dato. Der skete intet.
     Endnu en henvendelse. Ny dato. Intet skete. Endnu en henvendelse til Ombudsmanden.
     Det tredje lovede svar kom heller ikke. Så miljøministeriet er nu tre gange i træk løbet fra løfter afgivet til Ombudsmanden.
     Det er demokratisk uholdbart, at regeringen ikke har respekt for ombudsmandsinstitution og på denne måde marginaliserer institutionen. Hvor er vi på vej hen, når det kan ske tre gange? Hvad er det for et demokrati som Danmark kæmper for internationalt? Ligger der en regeringsaftale om at marginalisere Ombudsmandsinstitutionen samtidigt med, at Danmark kæmper for demokratiet gennem Nato? For mig er ombudsmanden en del af demokratiet.