ForsideAktindsigtFødevarestyrelsen sender aben videre

Fødevarestyrelsen sender aben videre

-

Af nedenstående svar på en aktinsigtsbegæring fremgår det, at fødevarestyrelsen ikke vil fremsende data, som styrelsen har. I stedet beder man DTU om at sende de oplysninger, som DTU altså tidligere selv har sendt til Fødevarestyrelsen. Man begrunder det med at DTU ejer Vetstat, som oplysningerne stammer fra…


ccJ.nr. 2009-20-2710-00092
 
Til Knud Haugmark
 
Ved e-mail af 19. december 2009 har De anmodet om aktindsigt i korrespondancen med de dyrlæger, som omtales i en artikel bragt i Politiken den 15. november 2009 under overskriften "Dyrlæger skal grilles" samt navne, adresser og praksisnavne på de omtalte dyrlæger.
 
Samtidig, men uafhængigt af dette, har De begæret aktindsigt i datagrundlaget for at udvælge disse dyrlæger til at få besøg af Veterinærrejseholdet.
 
I den anledning bekræfter Fødevarestyrelsen modtagelsen af Deres begæring om aktindsigt i korrespondancen med de pågældende dyrlæger samt navne, adresser og praksisnavne på de omtalte dyrlæger.
 
Fødevarestyrelsen forventer at kunne besvare denne del af Deres aktindsigtsbegæring inden udgangen af januar 2010.
 
For så vidt angår den del af Deres aktindsigtsanmodning, der vedrører datagrundlaget for at udvælge de berørte dyrlæger, har Fødevarestyrelsen d.d. videresendt Deres anmodning til Danmarks Tekniske Universitet, Afd. For Veterinær Diagnostik og Forskning, DTU Veterinærinstituttet, Bülowsvej 27, 1790 København V.
 
Dette skyldes, at de data, som er anvendt til at udpege de pågældende dyrlæger, stammer fra Vetstat, der er en database, som tilhører Danmarks Tekniske Universitet.
 
Med venlig hilsen
 
xxr

____________________________________________

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Fødevarestyrelsen
Mørkhøj Bygade 19, 2860 Søborg
Tlf. 33 95 60 00, Fax 33 95 60 01, e-mail fvst@fvst.dk, www.fvst.dk