ForsideDebatindlægDebat: Tikkende gældsbombe

Debat: Tikkende gældsbombe

-

JydskeVestkysten | 26.03.2010 |

Knud Haugmark Skelhøjvej 25 C Lyngby, tidligere Hviding, skriver bl.a.:

Landboformand Knud Erik Nielsen, Jysk Landbrug, er vred. Han har fået nok af dårligt omdømme og lave priser. Han synes nemlig, at de danske landmænd alle sammen er »dygtige, omkostningsbevidste og supereffektive«. (16.3.).

Svineminister Henrik Høegh regner med, at landbruget vil lave et underskud i perioden 2008-10 på 12.7 milliarder kroner, og det er rigtig mange penge. Så joe, landmændene er dygtige til at sætte pengene over styr. Nielsen påstår, at »det er billigt at købe mad i Danmark«. Det stemmer dårligt med, at danske forbrugerpriser er de højeste i EU. Og så forlanger han tilskud til biogasanlæg og flere skattelettelser. Biogassen er forhøjet tre gange, og i denne regerings tid har bønderne fået skattelettelser for 3.6 mia. kr. 62 % af deres indkomst er tilskud. Nielsen sagde »supereffektiv«. Joe, men det er til at malke de offentlige kasser.

Landbrugets bidrag til samfundet er et stort udvalg af resistente bakterier, stinkende landområder, ødelagt drikkevand eller krav om beskyttelsespenge, udryddelse af dyr og planter i massevis. Og en gældsbombe, der truer hele velfærdssamfundet på livet.