Ren afpresning: Bæredygtigt landbrug tager samfundsøkonomien som gidsel: Betal eller vi tager alle med i faldet!

I overstående helsidesannonce i Berlingske Tidende d. 1. januar 2011 forlanger en udbrydergruppe af de største jorddrotter inden for Landbrug og Fødevarer, at politikerne på Christiansborg gør noget for at redde angiveligt 180.000 arbejdspladser og en stribe banker, der er truet af, at landmændene ikke betaler deres enorme gæld. Den professionelt designede annonce nævner intet om de fordele landmændene har, milliardtilskud, billig udenlandsk arbejdskraft, historisk lav rente, prisgaranti, toldbeskyttelse, fri medicintildeling til svin etc. I stedet gøres det til et samfundsproblem, at landmændene har opført sig uansvarligt og reelt ødelagt deres egen betalingsevne og rentabilitet bl.a. med overdrevne, gældsfinansierede udvidelser af bygninger, jordtilligende og maskinpark.

Kilde/link