ForsideUncategorizedLandbrugseksport er en elastisk størrelse

Landbrugseksport er en elastisk størrelse

-

Som sickpigs allerede har dokumenteret i juni måned 2010 er tallene for landbrugseksporten ofte overdrevne, idet Axelborgs propagandafolk inkluderer eksporten fra hele fødevaresektoren, eller "fødevareklyngen" som endda også omfatter Royal Greenlands underskudsgivende fiskeindustri.

Miljøjournalist Kjeld Hansen har samlet og sammenstillet diverse angivelser omkring landbrugseksporten og skriver i en artikel på Aabenhedstinget bl.a:

"Cheminova tælles med
Så er der potteplanter og afskårne blomster for 3,2 mia., veterinærmedicin for 1,2 mia. og enzymer for 4,3 mia. kr. Nu begynder det at knibe med forståelsen. Gad vide, om folkene på Novozymes oplever sig selv som ansatte i landbrugets tjeneste?

Eksport af alkohol og andre drikkevarer for 3,6 mia. kr. tilskrives også “landbruget”. Det er da muligt, at Carlsberg, Royal Unibrew og V&S Danmark anvender en smule danskproduceret maltbyg, men helt sikkert er det, at det ikke er landmænd, der står i tappehallerne.

Dertil kan man så lægge hele Cheminova-produktionen af sprøjtemidler. Stort set alle er forbudt her i landet, men alligevel medtages sprøjtemidler for 1,2 mia. kr. i landbrugets eksportstatistik.

Den post svarer til 2 pct. af den samlede landbrugseksport."

At den egentlige eksport af svinekød, mælkeprodukter etc. giver dundrende underskud forsøger erhvervet altså at camouflere ved at lave en samlet oversigt over hele fødevarebranchens eksport.

Dette underskud er gældsfinansieret og har i årevis udhulet landmændenes egenkapital, som i store dele af erhvervet er negativ. Man kan med andre ord ikke retfærdiggøre milliardunderskud med at varerne eksporteres. Gælden, der i øvrigt ofte er optaget i fremmed valuta, skal betales.

Det ville være en bedre forretning at lade være med at producere varer med underskud.

Kilde/link

Hele artikel på Åbenhedstinget