ForsideFinansielle landbrugstabAndelskassernes Bank går i rødt for andet år i træk på grund...

Andelskassernes Bank går i rødt for andet år i træk på grund af nedskrivninger fra landbruget

-

Selvom direktøren har “en god mavefornemmelse”, fremgår det af det seneste årsregnskab for de Danske Andelskassers Bank, at underskuddet kommer op på over 200 millioner kroner. Kun kapitalindsprøjtningen i 2011 med aktiekapital på 429 millioner kroner, som stort set blev finansieret med andelskassernes garantifonde, redder banken på målstregen fra at komme under solvenskravet og ryge lige ned i statens skraldespand: Finansiel Stabilitet.

Aktierne er i øvrigt styrtdykket og de mange kunder, som i solidaritet investerede i deres lokale pengeinstitutut, betaler en del af tabene. Aktierne er faldet fra 25 kroner til kun 15 kroner hvilket svarer til et tab på 40%. Aktieemissionen må i dag anses som et mislykket og meget kostbart redningsforsøg, for det er nu kun et spørgsmål om kort tid, før tab og nedskrivninger på landbrugskunder endegyldigt knækker ryggen på en af andelsbevægelsens gamle flagskibe.

Finanstilsynet har forlangt nedskrivninger på 112 millioner på grund af bankens eksponering imod landbruget, som står for 19 % af udlånet.

Kilde/link