ForsideDebatindlægDebat: Formanden for LandboNord, Niels Vestergaard Salling er fuld af vås

Debat: Formanden for LandboNord, Niels Vestergaard Salling er fuld af vås

-

 Formanden for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, mener, at drænvandet er rent. (JP 22/4) Hans landmandskolleger har nemlig helt selv udtaget prøver og fået dem analyseret og sågar lagt et delresultat på landboforeningens hjemmeside. Den hopper vi ikke på! Landmændene har en klar egeninteresse i resultatet og der er ingen garanti for, at de ikke har fyldt prøveflaskerne op med postevand.
”Undersøgelsen” viser ifølge landboformanden, at ”at indholdet af kvælstof er ca. 1/3 af det, sagkundskaben forventede”.

På LandboNords egen hjemmeside er der ikke spor af dette amatøragtige projekt, men det fremgår dog, at ”Målingerne tyder på, at udledningen af kvælstof er overvurderet med minimum 10-20 procent”. Det er jo noget helt andet, end hvad landboformanden bralrer op med.
Der er masser af sagligt belæg for, at husdyrproduktion vil tabe store mængder næringsstoffer til omgivelserne. Da kun 20-30% fjernes med produkterne ophobes resten via fordampning fra staldene og gyllespredning i miljøet. Anderledes kan det ikke være. Den samfundsmæssigt bedste løsning både økonomisk og miljømæssigt er derfor, at nedlægge den animalske produktion. Så kunne vi også bl.a. slippe for både flere bankkrak, landsdækkende stank, usælgelige naboejendomme, resistente bakterier, ødelagte veje og mere vås fra Niels Vestergaard Salling.

Kilde/link

JP