ForsideMælk og overproduktionKovending i sagen om akindsigt i MRSA i mælk: Nu bliver bønderne...

Kovending i sagen om akindsigt i MRSA i mælk: Nu bliver bønderne alligevel ikke stigmatiserede af offentliggørelse af MRSA data

-

Fødevarestyrelsen foretager nu en kovending i sagen om aktindsigt i tankmælkprøver med eller uden MRSA. Aktindsigten blev afvist med næb og kløer både fordi, man ikke mente, at miljøoplysningsloven gælder, men også fordi en offentliggørelse kunne skabe problemer for landmændene i lokalsamfundet. Nu har man pludselig og uden varsel skiftet mening. Begrundelsen er bemærkelsesværdig, nemlig, at der kun er fundet MRSA i fire tilfælde.

Det skal bemærkes, at der efter redaktionens opfattelse ikke er lovgrundlag for, at holde miljøoplysninger tilbage af hensyn til landmændene privatliv.

Grunden til at man næsten ikke har gjort positive fund kan være, at prøveudtagningen har været overladt til en interesseorganisation, nemlig Videnscenter for Landbrug, som dog skal have uddelegeret opgaven til mejerigiganten Arla. Dette ændrer ikke ved, at prøveudtagningen er foretaget af en interesseorganisation, som ikke er voldsomt interesseret i at få offentlighed omkring eventuel smittefarlige resistente bakterier i konsummælk. Se her: Projektbeskrivelse – MRSA screening af tankmaelksproever.pdf

Kilde/link

Se brevet her