ForsideDen økologiske illusionArla dømt for greenwashing af økologisk mælk

Arla dømt for greenwashing af økologisk mælk

Trods skyldig slipper Arla for straf. Bøden skal først betales hvis Arla dømmes for samme forbrydelse igen

-

Retten i Sverige på dømt Arla en betinget, ganske lille bøde på dkk 650.000 for at have løjet om mælkens klimaaftryk. Løfterne om kompensationen skulle ses i et 100 årigt perspektiv, og dette var ikke nok til at overbevise retten.

Også i Danmark har Arla pralet med at være klimaneutral ved at indkøbe “klimakreditter” fra de varme lande via et britisk foretagende, men det er ikke lykkedes at overbevise denne side s redaktør om realiteterne i disse indkøb. Faktisk var det umuligt at spøre Arla til disse skovprojekter i Uganda, Indonesien og Sydamerika. Desuden kunne vi uden brug af lommeregner vise, at man kun havde til hensigt at “klimakompensere” 12% af den danske økologiske mælk. Arla kundekontakt skrev bl.a. til denne sides redaktør

Alle projekterne er certificerede med Verified Carbon Standard, som er de globale topstandarder inden for klimakompensation. Det betyder, at projekterne lever op til de absolut højeste krav til klimakompensation på markedet. Det er vores garanti for, at CO2-kompensationen finder sted og gør en forskel for klimaet her og nu.

Men det holdt altså ikke i retten.

PS: Økologi i Danmark er hovedsagelig animalsk produktion, og især kvæg. Disse økologiske bedrifter bidrager voldsomt til at jorden bliver stadig varmere.

Agriwatch

Pressemeddelelse fra den svenske forbrugerombudsmand