ForsideBiogasbedragetInbicon i Kalundborg lukker og slukker

Inbicon i Kalundborg lukker og slukker

-

1-Indspilning i fuld skærm 01-01-2015 121723
Rambøll pralede før 2009 vildt med, at de kunne lave røranlæg i 3D simulering til “verdens største bioethanolanlæg”. Den gang flød millionerne rigeligt fra statskassen til projektet, så drømmene fik masser af næring. Anlægget er senest omdøbt til et “forsøgsanlæg” og lukket ned af DONGs nye ejere. Klik for at se naturlig størrelse

Man kan ikke brænde brændevin på halm.

I 2014 blev skrotbunken, Inbicon i Kalundborg, endeligt lukket ned. Henrik Maimann, direktør for Dong Energy New Bio Solutions siger til Ingeniøren (19. november 2014) bl.a:

»Teknologien er færdigudviklet – nu skal vi op i fuldskala, og derfor har vi ikke brug for forsøgsanlægget i Kalundborg det næste år.”

Nå nå, nånå. Så det er nu endelig lykkedes at få en positiv energibalance ud af at brænde sprit på landbrugets halmballer? Højest interessant! Det er ikke bare en sensation, det er en verdenssensation og et kæmpe guldæg for DONG, hvis det altså passer.

For Inbicon har aldrig offentliggjort deres energibalance og hele tiden været afhængig at energi fra Asnæsværket til deres destilleri. DONG har smidt en milliard til dels skatteyderkroner efter projektet og det har aldrig virket. Før nu altså?

Hjemmesiden er ikke voldsomt overbevisende. Der står bare noget om en masse driftstimer og meget begrænsede resultater. Intet om det gigantiske underskud. Ikke et ord om nedlukningen af dette fatamorgana. Og så lidt om noget samarbejde i nogen lande, der ligger langt uden for synsvidde.

Nu lukker og slukker man i Kalundborg efter at tilskudsmillionerne er tørret ud og flytter til Maabjerg, hvor de lige er begyndt at flyde. Der er tale om projektmagerier for skatteydernes penge og der kommer intet ud af det. Det virker ikke, og DONGs nye ejere stopper altså nu pengespildet på luftkastellet i Kalundborg. Tak for det. Men stik ikke blår i øjnene på dem, der har betalt festen. Det er en gigantisk skandale, og der er ikke tale om, at ”teknikken er færdigudviklet”. Energibalancen er stadig negativ. Et driftstilskud på 290 millioner kroner skal holde liv i spritdrømmene, men man har ikke en gang kunne afsætte denne dejlige grønne sprit endnu, så indtil videre sker der ingen ting.

Milliardregningen for halmeventyret sender de smarte opfindertyper med deres velsmurte mundlæder til det offentlige og energikunderne. Grunden er enkel: man kan ikke koge suppe på en pind uden af snyde. Og man kan ikke lave energi af ingenting uden milliarder i tilskud. Maabjerg er ingen undtagelse herfra.