ForsideLandbrugets imagekampagne(Forventning til) Oste- og mælkesalg til Golfen sætter rekord

(Forventning til) Oste- og mælkesalg til Golfen sætter rekord

-

Vi tillader os at kommentere på FødevareWatchs noget forkortede omtale af søsterorganets artikel med de forbehold dette måtte kræve. Klik for forstørrelse.
Vi tillader os at kommentere på FødevareWatchs noget forkortede omtale af søsterorganets artikel med de forbehold dette måtte kræve. Klik for forstørrelse.

Politiken skriver en jublende artikel om Arlas stigende salg til Mellemøsten efter det dramatiske fald i kølvandet på JyllandsPostens trykning af visse tegninger af en vis såkaldt profet:

Før krisen udgjorde den danske eksport til Mellemøsten 2,7 mia. kr., men boykot og generel ustabilitet tvang i 2006 den samlede eksport ned i 1,7 mia. kr. For 2014 forventes den samlede eksport til Mellemøsten at nå næsten 5 mia. kr., og det skyldes ikke mindst, at forbrugerne i Saudi-Arabien, Oman og De Forenede Arabiske Emirater efterspørger danske produkter.”For fire år siden besøgte vi omkring 11.000 kunder om året i Saudi-Arabien, men nu besøger vi 19.000 kunder. Vi går også mere målrettet efter at sælge direkte til restauranter og catering, som er i meget voldsom vækst,” siger Rasmus Malmbak Kjeldsen, der er chef for Arlas regionale kontor i Dubai.

 

Ovenstående stammer fra Fødevarewatch, som ikke oplyser kilden til den forventede vækst i salget og slet ingen ting om hvorvidt salget giver overskud herhjemme.

Her på redaktionen undrer vi os over, at Politiken på den ene side skriver henrykt om omsætningen men ikke fortæller, hvorfor  afregningsprisen til danske landmænd er sænket igen og igen i 2014, så mange nu har svært ved at betale enhver sit.

Det burde Politiken have undret sig over, og det undrer vi os såre over, så panderynkerne ingen ende vil tage.

 

via Oste- og mælkesalg til Golfen sætter rekord.