Ministeren har kaldt den danske fødevaresikkerhed for verdens bedste. I praksis sælger man hver eneste dag kød, der indeholder farlige bakterier, men inden man opdager det, er det både solgt og spist. Forbrugeren kan ikke gardere sig, for advarslerne kommer altid efter af holdbarheden er overskredet. Seneste eksempel er fra den højhellige juleaften, hvor de fleste nok havde andet at tænke på. Fødevareminsteriet skriver bl.a:
Danish Crown tilbagekalder hakket oksekød, da der er risiko for, at kødet kan indeholde salmonella.
Tilbagetrukne fødevarer, Publiceret: 24. december 2015
Hvilken fødevare:
Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 19. 12.2015
Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015
Hakket oksekød, 10-14% fedt, 1450 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015
Økologisk, hakket oksekød, 8-12% fedt, 400 gram, holdbarhedsdato 23.12.2015
Solgt hvor:
Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 19. 12.2015
Solgt i Netto
Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015
Solgt i Føtex og Bilka
Hakket oksekød, 10-14% fedt, 1450 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015
Solgt i Føtex og Bilka
Økologisk, hakket oksekød, 8-12% fedt, 400 gram, holdbarhedsdato 23.12.2015
Solgt af Årstiderne, uge 51 (12. til 17. december 2015)