ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerIGEN: Kød kaldes tilbage efter sidste sagsdag.

IGEN: Kød kaldes tilbage efter sidste sagsdag.

-

Ministeren har kaldt den danske fødevaresikkerhed for verdens bedste. I praksis sælger man hver eneste dag kød, der indeholder farlige bakterier, men inden man opdager det, er det både solgt og spist. Forbrugeren kan ikke gardere sig, for advarslerne kommer altid efter af holdbarheden er overskredet. Seneste eksempel er fra den højhellige juleaften, hvor de fleste nok havde andet at tænke på. Fødevareminsteriet skriver bl.a:

 

Danish Crown tilbagekalder hakket oksekød, da der er risiko for, at kødet kan indeholde salmonella.

Tilbagetrukne fødevarer, Publiceret: 24. december 2015

Hvilken fødevare:

Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 19. 12.2015

Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015

Hakket oksekød, 10-14% fedt, 1450 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015

Økologisk, hakket oksekød, 8-12% fedt, 400 gram, holdbarhedsdato 23.12.2015

Solgt hvor:

Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 19. 12.2015

Solgt i Netto

Hakket oksekød, 7-10% fedt, 3000 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015

Solgt i Føtex og Bilka

Hakket oksekød, 10-14% fedt, 1450 gram, holdbarhedsdato 18.12.2015

Solgt i Føtex og Bilka

Økologisk, hakket oksekød, 8-12% fedt, 400 gram, holdbarhedsdato 23.12.2015

Solgt af Årstiderne, uge 51 (12. til 17. december 2015)

via Salmonella i hakket oksekød.