Farvelkjer

-

Udklip
Eva Kjer Hansen stod på hovedet for Bæredygtigt Landbrug. Nu er hun muligvis færdig

I følge flere medier vil De Konservative udtrykke mistillid til landbrugs- og miljøminister Eva Kjer Hansen. Det sker efter at hun i dag i et åbent samråd ikke kunne forklare, hvordan den såkaldte landbrugspakke kunne gavne miljøet uden assistance fra et større antal økologer, flere veje og mere byareal, reduktioner fra tidligere år m.v.

Dette kan betyde at Lars Løkke Rasmussen vil være presset til at lave en regeringsrokade, så landbrugsministerposten bliver besat af en anden person. Landbrugspakkens skæbne er uvis, men i lyset af, at den vil bringe Danmark på direkte kollisionskurs med EU-vandrammedirektivet, vil Løkke nok vælge at droppe den og så komme til lommerne for at få fred med landbrugets tæskehold, Bæredygtigt Landbrug.

Der er sådan set ikke noget i vejen for at Eva Kjer Hansen fortsætter som minister. Hun har jo kun kæmpet Venstres sag med stor iver og energi, så hendes stjerne bør ikke være sunket i Venstres gruppeværelse.

1-image025
Ungdomsbillede af Hans Chr. Schmidt fra Vojens. Foto sickpigs.dk 2003

Vi vover den profeti, at Eva Kjer Hansen bliver erstattet med en anden sønderjyde, den joviale og driftsikre  Hans Chr. Schmidt,  og at Eva Kjer Hansen får et lidt mindre profileret ministerium under sig. Det kunne være trafikministeriet.

Vi tillader os ubeskedent at henvise til denne lederartikel.

DR.dk skriver bl.a:

De Konservative gør nu brug af det ultimative parlamentariske træk og udtrykker mistillid til Eva Kjer Hansen (V). Det betyder, at hun med al sandsynlighed er færdig som miljø- og fødevareminister. Det erfarer DR Nyheder. De Konservative holder pressemøde på Christiansborg klokken 20. Eva Kjer Hansen har flere gange oplyst til Folketinget, at landbrugspakken, der er forhandlet på plads i blå blok, kommer til at gavne miljøet. Men regeringen kan kun komme frem til positive miljøeffekter allerede i 2016, fordi der er regnet forhold med, som ikke har noget med landbrugspakken at gøre – og fordi der er regnet effekter med fra flere år tilbage. Det har De Konservative stejlet over og krævet kompensation for. Og på et samråd tidligere i dag krævede partiet også en klar erkendelse fra ministeren om, at hendes regnestykke ikke holder

Kilde: De Konservative udtrykker mistillid til Eva Kjer Hansen | Nyheder | DR