ForsideCasesAxelborggateHelt utrolig frikendelse af L&F i sag om bilagsfusk for 20 millioner

Helt utrolig frikendelse af L&F i sag om bilagsfusk for 20 millioner

-

I sagen, som her på siden er blevet kaldt “Axelborggate“, afgjorde 1myndighederne, at der ganske vist var sket uregelmæssigheder, men samtidig, at ingen kunne holdes ansvarlig. Det skyldtes, at man anså svindel for 20 millioner og næsten to tusind fejlkonterede bilag som hændelige uheld, eller uforsætlige handlinger.

DK-nyt skrev den 2. juni bl.a. følgende om sagen, der nu undersøges af  O.L.A.F, EUs antikorruptionsenhed. Dette vil kunne medføre, at danske politikere eller andre, for eksempel på Axelborg, bliver anklaget for korruption og for at dække over ulovlig udbetalt EU støtte.

Alt i alt kostede bilagssagen Landbrug & Fødevarer 55 mio. kr., oplyste formanden for L&F, Martin Merrild, da han fremlagde årsregnskabet for de landbodelegerede i Herning, den 5. november 2015.

At beløbet voksede, skyldtes bl.a., at udover PwC kom også Deloitte indover sagen. Oven på en Deloitte-rapport vurderede NaturErhvervsstyrelsen i oktober 2015, at 11.000 fejlkonterede løntimer og 1892 ikke-godkendte bilag til en samlet værdi af knap 20 mio. kr. ikke kunne betragtes som forsætlige uregelmæssigheder.

Hvis ja, så skulle bagmandspolitiet og O.L.A.F.-revisionen alarmeres, hvilket altså ikke skete. Og O.L.A.F. har nu så selv meldt sig på banen.

Kilde: EU’s anti-svindelkontor ind i sag om svine-bilagsfusk