ForsideAntibiotika og resistensDe sygdomsfri slagtesvin, der udviklede en superresistent bakterie - Debatindlæg - Meninger...

De sygdomsfri slagtesvin, der udviklede en superresistent bakterie – Debatindlæg – Meninger – Aarhus

-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Læserne skal ikke lade sig narre af det tilforladelige, nærmest joviale indtryk. Bag facaden skummer Holger Ø. Mortensen af berettiget indignation over svinebøndernes hærgen. I dette indlæg retter han sin sylespidse pen imod det umådeholdne forbrug af antibiotika.

Jyllands mest frygtede gyllefighter, Holger Ø. Mortensen fra Præstholm Mark, svinger sin sabel over svineavlernes hoveder, og ve den, der ikke ved at dukke sig… I JP skriver præstholmeren bl,a:

Den frygtede stafylokok svækker tilsyneladende ikke grise – men kan overføres til mennesker og forvolde alvorlige betændelsestilstande. Ingen ved nøjagtig, hvor mange smittede personer der arbejder med svin. Og heller ingen ved, hvor mange personer der ikke arbejder med svin, der har den frygtede stafylokok. Svineavlerne har startet en epidemi af eksponentiel karakter. Og da svinebakterien ikke betyder noget for indtjeningen i den enkelte svinestald, ønsker man ikke at gøre noget ved det.

Læs hele indlægget her: De sygdomsfri slagtesvin, der udviklede en superresistent bakterie – Debatindlæg – Meninger – Aarhus