ForsideFinansielle landbrugstabLandbrugets Finansieringsbank skal pludselig nedlægges...

Landbrugets Finansieringsbank skal pludselig nedlægges…

-

Den mærkelige udlånsinstitution, Landbrugets Finansieringsbank skal lige pludselig nedlægges og forklaringen er i følge den selv bl.a:

Om sin egen opgave, skriver banken i pressemeddelelsen:”LFB blev skabt med henblik på at sikre levedygtige landbrug bedre muligheder for at opnå finansiering. Det har ikke været et nemt udgangspunkt for en bankforretning, men det er i al væsentlighed lykkedes at imødegå yderligere værditab og hjælpe de kunder, som på grund af de særlige omstændigheder, var bragt i en vanskelig situation. Dette skyldes en meget prisværdig, kvalificeret og vedholdende indsats af LFB’s ledelse og medarbejdere.”

Men sandheden er, at de danske fiflerier med statens penge, der skal sikre urentable landmænd imod en truende konkurs, strider imod EUs regler. Derfor trækker staten i form af “Finansiel Stabilitet” nallerne til sig inden de bliver alt for sure nede i Bruxelles. Af samme grund afvikler Staten sine investeringer i Vestjysk Bank, som Staten indtil for nylig ejede 81% af. Disse aktier blev solgt med kæmpe kurstab til en gruppe investorer, som i tilgift får mulighed for at købe endnu flere nye aktier til spotpris.

Noget lignende vil sikkert ske, når lånene skal overtages af andre banker. De får dem til en rigtig god kurs.

Kilde: Landbrugets Finansieringsbank afvikles | Landbrugsavisen

Tidligere artikel
Næste artikel