Jim Lyngvild elsker pels. Og tjener godt på den.

I radio 24/syv udsendelsen “Det vi taler om” den 22. december deltog modedesigneren Jim Wegener Lyngvild. Han udtalte sig meget nedladende om aktivister, der er imod pelsdyravl og udtrykte “kæmpe respekt” for danske pelsdyravlere.

Hør for eksempel her:

Og så henviser han til, hvordan svin har det i Danmark. Man må forstå det sådan, at fordi de har det værre end mink, så skal man ikke hidse sig så meget op over de sidste.  Videre roser han pelsdyravlerne for, at intet af minken går til spilde, det bliver brugt til bioenergi og dyrefoder. Men argumentet fra værtens Ditte Okmans side var, at dyrene ikke bliver til menneskeføde, og det har hun jo helt ret i, at de ikke bliver.

Jim Lyngvild håner også pelsaktivisterne for, at de render rundt med en ridehjælm af læder, og postulerer altså, at man ikke kan tillade sig at kritisere pelsavlerne, hvis man har en hjælm af læder.

Jim Lyngvild er tydeligvis i akut mangel på forklaringer, der er gode nok til at retfærdiggøre den frastødende og pinefulde fremavl af pelsdyr i minimale bure, hvor for eksempel mink fodres med muggent fiskeaffaldspulp og aflives så snart de er blevet store nok.

Men forklaringen er nok, at samme Jim Lyngvild har et givetvis meget profitabelt kundeforhold til Copenhagen Fur. Han har for eksempel i et stort anlagt modeshow promoveret pelsprodukter i Shanghai for denne salgsorganisation.


En Googlesøgning afslører meget tætte bånd imellem Jim Lyngvild og den danske pelsbranche. Se for eksempel her 

Dette burde have fremgået af udsendelsen på radio 24/syv.

Politiske venner

Veninden Inger Støjbjerg agerer sammen med Pia Kjersgaard rygklappere for Copenhagen Fur og Jim Lyngvild på denne side.


Opdatering den 1. januar 2018:

Nedenstående henvendelse er sendt til radio 24/syv

Til ledelsen af radio 24/syv.

I ” Det vi taler om, Danmarks bedste sladdermagasin” den 22. december, 2 time, fik værten  en gæst, Anna Thygesen, til at tale om sin nye rævepels, et emne de to tydeligvis havde drøftet før udsendelsen.  Anna fortæller, at hun har købt en pels og lagt et billede af den på sin facebookside.

Snart blander modedesigner Jim Lyngvild sig i debatten, og kommer Anna Thygesen til undsætning, efter at hun på facebook har fået kritik for at gå med rævepels fra nogle aktivister, må man forstå. Anna mangler argumenter, med Jim Lyngvild udtaler sig til fordel for danske pelsdyravlere (Anna Thygesens pels er finsk) og fred med det. Jim Lyngvild oplyser ikke, at han har Copenhagen Fur som kunde, og det ser ikke ud til at være en lille en af slagsen. Se links her: http://www.landmisbrug.dk/2017/12/31/jim-lyngvild-elsker-pels-og-tjener-godt-pa-den/

Jim Lyngvild må naturligvis mene, hvad han vil, og gerne sige det i radioen. Men også “Danmarks bedste Sladdermagasin” skal følge god sæd og skik i journalistikken, ikke mindst fordi der medvirker er hær af journalister i programmet. Så derfor spørger jeg nu Radio24/syv om følgende:

Burde det fremgå af udsendelsen den 22. december, at Jim Lyngvild har tætte kommercielle bånd til pelsbrancen, når han udtaler sig stærkt subjektivt til fordel for pelsdyravlerne og stærkt kritisk, nærmest hånende, om de, der er kritisk indstillet over for pelsdyravl?

Vil radio 24/syv efterfølgende bringe denne information til lytternes kendskab?

http://arkiv.radio24syv.dk/attachment/19476789/20467206/fd09ee34017bb3f2d12ac5d9eb808eeb/audio/morten-kabells-dobbeltlon-folsomme-prins-joachim-audio.m4a?source=websitedownload

Med venlig hilsen og ønsket om et godt nyt år, også for Ditte Okman og resten af holdet.

Knud Haugmark