ForsideBiogasbedragetEndelig: Støtte til biogas stopper øjeblikkelig

Endelig: Støtte til biogas stopper øjeblikkelig

På grund af hamstring skrider politikerne ind over for biogaslobbyen. Men nye milliarder venter i kulissen

-

Folketinget besluttede sidste år at stoppe støtte til nye biogasanlæg fra 2020, og nu trækker forligspartierne i nødbremsen. Pr. 8. Februar 2019 kan værkerne ikke få del i millionstøtten

Der ser ud til, at biogasbranchen  har sat gang i en masse projekter for at komme under den gamle profitable ordning. Det er sket hamstring af nye tilladelser, helt i strid med den politiske aftale fra juni 2018.

Landmændene, der sammen med de internationale kapitalfonde har haft økonomisk fordel af gylkekogerierne, er naturligvis utilfredse, men Landbrugsavisen skriver om sagen:

Der sættes et stop for støtte til nye anlæg til elproduktion på biogas og anlæg til opgradering af biogas til gasnettet pr. 1. januar 2020.

Det vil blive muligt at ansøge om dispensation for anlæg, som ikke er i drift den 1. januar 2020, såfremt de har gennemført en irreversibel investering senest dags dato (8/2-2019)

Der er imidlertid vedtaget en anden milliardstøtteordning til biogas. 4 milliarder skal udbetales over de kommende tyve år. Så branchen kommer ikke i akut pengene.

https://landbrugsavisen.dk/nyt-energiudspil-afs%C3%A6tter-fire-milliarder-kroner-til-biogas

https://energistyrelsen.mynewsdesk.com/news/energiforligskredsen-fastlaegger-rammer-for-stop-for-biogasstoette-paa-nuvaerende-ordning-358084

https://landbrugsavisen.dk/folketinget-bremser-biogas-drastisk