Ny rapport viser, at oksekød belaster klimaet langt mere end hidtil antaget

Over 4000 klimaforskere appellerer til hurtig klimahandling

Vegetarisk nyhedsbrev skriver blandt andet:

Ny rapport viser, at oksekød belaster klimaet langt mere end hidtil antaget
I en ny rapport om klimavenlige madvaner udarbejdet af tænketanken CONCITO fremgår det, at oksekødets negative effekt på klimaet er undervurderet. De millioner kvadratkilometer marker, der bruges til græsning og foderafgrøder, kunne nemlig have været brugt til at plante CO2-opslugende skov. Tidligere har man vurderet klimaftrykket for produktionen af et kg kød til 12-14 kg CO2, mens de nye udregninger peger på hele 188 kg CO2 pr kg kød. Det svarer ifølge Berlingske til at køre i bil fra København til Genova.

https://mailchi.mp/vegetarisk/dvfnyhedsbrevmaj2019?e=10b619d5d5