ForsideDen økologiske illusionØkologien på retræte.

Økologien på retræte.

For andet år i træk taber økologien terræn til konventionelt pesticidbaseret landbrug

-

På trods af, at økologerne har fået stadig flere konventionelle pesticider til rådighed i kampen mod skadedyr, er det ikke lykkedes at gøre produktionen så rentabel, at økologien er konkurrencedygtig. Ukrudtet breder sig på marken, og selv om økologerne bruger det i markedsføringen (“der er flere vilde planter på økologiske marker”), så holder stadig flere landmænd op med at hylde de økologiske principper og lægger jorden tilbage til konventionel drift. Dermed siger de også farvel til drømmen om rent drikkevand, flere dyr og fugle og andre udokumenterde paradisiske velsignelser.

Planteavler Klaus Aage Bengtsson udtaler til Effektivt landbrug:

– År for år bliver det bare sværere og sværere at drive jorden økologisk. Og når man kun har mekaniske muligheder for ukrudtsbekæmpelse, mens udbyttet er det halve af konventionel avl, ender man med at bruge dobbelt så meget brændstof på det, vi producerer, siger han.

Klaus Aage Bengtsson er medlem af Bæredygtigt landbrug og driver sammen med faderen 1000 hektar med bla. frøgræs ved Hals i Nordjylland

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/94344/nu-skal-de-1-000-hektar-drives-konventionelt.aspx

Økologisk puddersukker er 50% dyrere