ForsideAntibiotika og resistensTyske læger organiserer sig imod masseproduktion af husdyr

Tyske læger organiserer sig imod masseproduktion af husdyr

-

Foreningen Ärtze gegen Massentierhaltung er stiftet af en landmand, Gert Ludwig Meyer, der   uddannede sig til læge Han mener ikke, at det er ansvarligt at udvikle stadig mere resistens hos alle mulige bakterier ved at skovle 700 tons antibiotika ud i produktionen af husdyr, der lever under trange forhold i store automatiserede stalde.

Stifteren påpeger, at et sidste skud i bøssen over for resistente bakterier, Cholistrin, anvendes massivt i produktionen af fjerkræ i Tyskland. Det kan betyde, at en sygdoms-epidemi ikke kan standses, men vil kræve mange dødsofre på samme måde som pestepidemier i middelalderen.

Den tyske landbrugsminister vil ikke forbyde stoffet i landbruget, men anbefaler at man skære signifikant ned på anvendelsen frivilligt.

https://www.aerzte-gegen-massentierhaltung.de/mobile/