Vi bliver helt sikkert stegt XXI

Klimaforskerne mener nu, at vi må forudse en kraftig og altødelæggende temperaturstigning på denne planet. Vi taler om flere hundrede grader i skyggen

Den danske klimaforsker, Katherine Richardson, har været medforfatter til denne artikel, der beklageligvis bekræfter, hvad vi siden juni 2017 har sagt, at det er for sent at skride ind over for klimaforandringerne, og at livet på jordens dage er talte.

Det skyldes, at de såkaldte “tipping points”, hvor opvarmning af et område på kloden fremmer yderligere opvarmning, så processen bliver selvforstærkende, allerede er overskredet. For eksempel: havene bliver varmere, hvilket giver større fordampning af vand til atmosfæren. Da vanddamp er en klimagas, forstærker dette den globale opvarmning, så havene opvarmes yderligere osv.

Tidligere estimater har antaget, at disse selvforstærkende processer ville indtræde ved omkring 5 graders gennemsnitlig opvarmning af kloden, men de nyeste studier forudsiger, at vi allerede er over denne kritiske grænse, og at jordens klima vil bliver varmere med tiltagende hastighed, uanset hvilke feberredninger, vi mennesker finder på med hensyn til vedvarende energi, elektriske biler, biogasanlæg, økologi, madspild, affaldssortering, flyvningsindskrænkninger osv.

Løbet er med andre ord kørt. Normalt synes denne redaktør, at det er skønt at få ret. I dette tilfælde ville vi helst have haft uret i, at vi bliver stegt. På den anden side kan vi ikke argumentere imod nogle af de førende klimaforskere bag denne artikel:

https://www.nature.com/articles/d41586-019-03595-0