Gylle for økologiens vogn

På Twitter spænder @bergthule gyllen for økologiens vogn. “Vi skal være glade for de enorme mængder af gylle fra landbruget, gør de går jo til økologien”, synes han at mene. Biogas er stærkt miljø- og klimabelastende, og Danmark er det land i verden med den største gylleproduktion overhovedet, fordi vi har verdens største svinetryk. Kødet eksporteres, og modtagerlandene slipper for forureningen. Kald bare det at Danmark er “langt forud”.

Er der stadig nogen derude, det ikke kan se at økologi er det rene fis?

 

Gyllen bliver i stor stil efterhånden brugt til biogas og har desuden nedsat forbruget af kunstgødning. Desuden er Dk langt forud i udnyttelsen af gylle end andre lande. Ydermere aftager den økologiske prod en stor del konv gylle for at kunne få et udbytte.

Nej, det er ikke sådan, at mere gylle, giver mere økologi. Sikke noget greenwashing